Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Ontwikkelingshulp aan vissers op z’n Bressiaans [video]

2 min read

Jaap Albregtse ex BR43 in Liberia.

Verslag van de reis naar Liberian Artisanal Fisheries Association (LAFA).Missie mogelijk gemaakt door PUM Netherlands senior experts ( www.pum.nl ) gedaan door Jaap Albregtse van 16/6/2017-30/6/2017

Door Jaap Albregtse (BR43)

De reis ging Vrijdag 16 Juni dit keer met de KLM vanaf Amsterdam Schiphol via Freetown naar Monrovia. Doel van deze reis was om uit te zoeken of het mogelijk is met Oosterschelde kreeftenkubben te vissen op Panulirius regius (Lat.) ook wel Green Lobster of Spiny Lobster genoemd. Zodat hierdoor de inkomsten van de vissers wat kunnen stijgen. Ook om te kijken of er al veranderingen zijn waar te nemen t.o.v. het bezoek vorig jaar en verder om contacten te leggen met andere organisaties i.v.m. het vertrek van PUM uit Liberia per 30 Juni 2017.

Daartoe had 7 stuks kubben gereed gemaakt in Nederland en verder netwerk en materiaal om er ter plaatse nog een flink aantal te kunnen bijmaken. Ik had dus totaal 4 stuks ruimbagage mee wat vooral op Roberts Airport bij Monrovia dus goed opletten is omdat iedereen daar maar wat aandoet met onduidelijke bedoelingen.

Na aankomst werd ik opgewacht door de pick-up taxi die me vervolgens naar Monrovia bracht om de nacht door te brengen. De volgende dag ’s-morgens eerst nog een uurtje bijgepraat met de lokale vertegenwoordiger van PUM Melany Oey voordat ik afgehaald werd door de voorzitter van LAFA Larry Smith, coördinator Benjamin Sieh en de chauffeur Armstrong. De reis naar Buchanan verliep redelijk voorspoedig zodat we nog wat tijd hadden om na aankomst nog wat zaken door te nemen en de planning voor de komende dagen door te nemen. Kijk onder het door hem gemaakte video verslag

 >>> Lees hier het verslag van Jaap Albregtse verder <<<

Ontwikkelingshulp aan vissers op z’n Bressiaans. Gepubliceerd op 8 jul. 2017 door Jan Albregtse

Videoverslag van de reis naar Liberian Artisanal Fisheries Association ( LAFA ) Missie mogelijk gemaakt door PUM Netherlands senior experts ( www.pum.nl ) gedaan door Jaap Albregtse van 16/6/2017-30/6/2017. Alle foto’s hier: https://photos.google.com/share/AF1Qi… Alle Tekst hier: http://www.janalbregtse.nl/JAAP/liber… ….meer reizen van Jaap hier: http://janalbregtse.nl/index2.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *