Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Videy RE-50 te water gelaten [video]

1 min read

Nieuwe Videy RE-50 voor IJslandse vissersvloot in Turkije te water gelaten

In Turkije is bij  de Celiktrans werf het nieuwe 54 meter lange vissersschip Videy RE-50 te water gelaten voor het op IJsland gevestigde visserijbedrijf HB Grandi.

Het schip met een Ulstein X-Boeg ligt nu voor de Celiktrans werf om daar afgebouwd te worden. De Videy RE-50 is het laatste schip van een serie van drie vissersschepen ontworpen voor de aanvoer van verse vis. HB Grandi heeft de bouw van deze schepen uitbesteed in Turkije.

De vorige twee trawlers, Engey en Akurey, zijn eerder bij HB Grandi op IJsland afgeleverd. Deze schepen zijn al door het bedrijf in de vaart genomen. De bedoeling is dat de Videy RE-50 tegen het einde van dit jaar in de vaart word genomen.

HB Grandi is één van de grootste IJslandse visbedrijven, met een vloot van witvis / rondvis en pelagische vissersschepen. Het bedrijf heeft ook visverwerkende fabrieken in Akranes en Vopnafjörður op IJsland. Kijk onder de video van de doop en tewaterlating van het schip.

Video: VIDEY RE 50 LAUNCHING CEREMONY. Gepubliceerd op 6 jul. 2017 door Taner Yılmaz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *