Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Amerikaanse vissers lopen vast in Pyrosomes

1 min read

Amerikaanse vissers lopen vast in Pyrosomes

De Amerikaanse westkust is in de ban van Pyrosomes. Deze doorschijnende en buisvormige organismes zijn de afgelopen maanden massaal verschenen in de wateren van Californië tot Alaska.

Wetenschappers staan voor een raadsel. Zo meldt CNN Hier. “Er gebeuren ongewone dingen in de oceaan”, zegt Michael Milstein van het National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) op het fenomeen. Om de één of andere reden hebben ze zich veelvuldig vermenigvuldigd.

Hoewel niemand het zeker weet, is de overvloed aan deze zee-augurken (sea pickles eng.), zoals de doorschijnende organismes ook heten, vermoedelijk te wijten aan veranderingen in de temperatuur van het water. Pyrosomes worden gewoonlijk namelijk vooral in tropische wateren gevonden, maar sinds 2014 duiken ze ook op aan de Amerikaanse westkust.

Vissers kunnen nauwelijks nog hun netten bovenhalen zonder Pyrosomes mee te vangen. Er zijn meldingen van vissers die na 5 minuten slepen 60.000 zee-augurken vangen. Ook zijn er verhalen van netten die scheuren door het gewicht van deze Pyrosomes.

Niet alleen komen Pyrosomes tegenwoordig veelvuldig voor, ze kunnen tot 60 centimeter groot worden. Een voordeel zou zijn dat Pyrosomes door veel soorten gegeten word, zie video onder.

Video: Pyrosomes, Gepubliceerd op 22 jun. 2017 door ODFW Marine Reserves

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *