Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Scheveningen viert 70ste editie Vlaggetjesdag

1 min read

Scheveningen viert 70ste editie Vlaggetjesdag

Scheveningen stond zaterdag in het teken van de zeventigste editie van Vlaggetjesdag. Het mooie weer lokte ruim 250.000 mensen naar de haven van Scheveningen.

Traditioneel word gevierd dat vissersschepen terugkeren met de nieuwe haring. Op de kade was er daarom van alles te doen, te bekijken en te proeven: muziek, oude zeilboten, miniatuurschepen, presentaties, rondvaarten en korenwijn.

Vlaggetjesdag is in 1947 in het leven geroepen om de eerste vangst van de nieuwe haring te vieren. Burgemeester Pauline Krikke mocht zaterdag Vlaggetjesdag officieel openen. Daarbij moest er uiteraard haring gehapt worden.

De organisatie zegt geluk te hebben gehad omdat het zaterdagochtend nog niet heel warm was en de gang er goed in kwam. Zaterdagmiddag was er veel muziek met Jan Smit en visserskoren.

Zaterdagmiddag was er natuurlijk de vlootschouw waar als nieuwkomer de SCH 63 ‘Quo Vadis’ ook in meevoer, verder deden mee de MDV 1 ‘Immanuel’ en onder andere de SL 9, SCH 18, SCH 45, OD 17,en de TH 10, zie video onder.

Video: Vlootschouw uitgaande schepen vlaggetjesdag Scheveningen 17-6-2017. Gepubliceerd op 17 jun. 2017 door jaco roeleveld

Video 2: Vlootschouw inkomend te Scheveningen (Deel 2) 17-6-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *