Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Japanse duiker bezoekt al 25 jaar elke dag dezelfde vis [video]

1 min read

Arakawa duikt al 25 jaar elke dag in het Hasama Underwater Park om hallo te zeggen tegen de lipvis die hij ‘Yoriko’ noemt.

De Japanse duiker Hiroyuki Arakawa duikt al 25 jaar lang iedere dag op dezelfde plek onder water om een vis waarmee hij een speciale band heeft opgebouwd te begroeten.

Het Great Big Story YouTube-kanaal zit vol met mooie verhalen, één van hun laatste video’s gaat over de 79-jarige duiker Hiroyuki Arakawa uit Tateyama, Japan.

De man heeft een Lipvis (Semicossyphus reticulatus) als vriend. Arakawa duikt al 25 jaar elke dag in het Hasama Underwater Park om hallo te zeggen tegen de lipvis die hij ‘Yoriko’ noemt.

De vriendschap is begonnen toen Arakawa de vis vermoeid aantrof met een verwonding. Hij begon Yoriko te verzorgen door haar elke dag krabben te voeren.  Arakawa wist de vis weer gezond te krijgen en de twee zijn sindsdien ‘vrienden’. Hij is de enige die de vis mag aanraken en om dat vertrouwen te kweken is hij lang bezig geweest. Kijk onder de video.

Aquatic Affection: How a Scuba Diver Found a Good Friend Under the Sea. Gepubliceerd op 14 jun. 2017 door Great Big Story

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *