Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Casco UK 150 ‘Polar’ in Polen te water gelaten

1 min read

Het casco van de nieuwe UK 150, foto via twitter Orion fishing‏ @orionfishing.

Vandaag is het casco van de nieuwe UK 150 ‘Polar’ voor Quotter op de Poolse werf Nautah Hull te water gelaten. Op de werf was een delegatie relaties bij de ceremonie aanwezig.

Het casco is met een kraanschip te water gelaten. ‘Eregast’ daarbij was reder Arie van der Zwan (80) van de Scheveningse trawlerrederij W. van der Zwan & Zn, met FishCon partner in de kotterrederij Quotter.

De UK 150 is de eerste nieuwbouwer voor Quotter, dat inmiddels al de UK 148 ‘Lunar’ (ex-KW 42), UK 149 ‘Stella Maris’ (ex-UK 243), UK151 ‘Stellar’ (ex-VA22F) en UK 152 ‘Solar’ (ex-UK 292) in de vaart heeft.

Vorig jaar zomer werd de opdracht gegeven voor de bouw van de 32 meter twinrigger / flyshooter, naar een ontwerp van Ove Kristensen van de Deense Vestvaerftet.

Quotter-directeur Pieter Louwe van Slooten (UK 153) rekende toen met ‘een normale bouwtijd’ van 14 maanden. ,,Maar dat zullen er wel 15 worden’’, aldus Van Slooten nu. Nadat de kotter te water is gelaten kan de afbouw, die ook geheel in Polen plaatsvindt, beginnen. ,,Volgende week gaan de motoren er in en worden de lieren geplaatst.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *