Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Faithlie FR 220 lost eerste vis in Peterhead

1 min read

Nieuwe Faithlie FR 220, foto’s Vestværftet ApS

Schipper en bemanning van de nieuwe 27.5 meter lange FR 220 Faithlie hebben 1200 kisten vis in Peterhead aangevoerd nadat ze samen met de BF 83 Audacious naar huis zijn gevist vanuit Denemarken.

De Schotse vissers zijn tevreden over hun nieuwe schip na de eerste visreis die zes dagen duurde. De nieuwe FR 220 Faithlie vervangt hun vorige schip de FR 220 Adorne II.

De Faithlie is gebouwd door Vestværftet ApS in Hvide Sande voor schipper Davie Milne in samenwerking met Don Fishing, het schip is ontworpen voor pair-seining en fly-shooting en trawling.

De nieuw bouwer is 27.5 meter lang en 7.7 meter breed en word voortgestuwd door een Caterpillar 3508C (577kW @ 1200rpm) een Mekanord HS 450 keerkoppeling met een 6.47: 1 reductie en een Korsor 2500mm diameter 4 blads schroef in een bijpassende straalbuis. Met de proefvaart kon een gemiddelde snelheid van 11 knopen worden gehaald.

Lieren en nettenrollen zijn geleverd door Thyborøn Skibs en Motor A/S. De VCU-TCD B.V. uit Urk heeft de vangstverwerking installatie en het VCU catch management systeem geleverd en geïnstalleerd. Onder een paar foto’s.

foto’s Vestværftet ApS
Kombuis, foto Vestværftet ApS.
Nettenrollen, foto Vestværftet ApS
De VCU-TCD B.V. uit Urk heeft de vangstverwerking installatie en het VCU catch management systeem geleverd en geïnstalleerd. foto Vestværftet ApS
Vangstverwerkings installatie door het Urker bedrijf VCU, foto Vestværftet ApS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *