Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Luyt levert twee nieuwe stern trawlers voor Suriname

1 min read

De JAVRO en KJELL zijn uit Den Oever naar IJmuiden vertrokken, foto’s door Luyt Groep‏ @LuytGroep

Machinefabriek Luyt BV feliciteert Johnny en Isabelle de Boer van rederij Marisa Fisheries NV, samen met partners Tel en Jaczon met de uitbreiding van de vloot en de ingebruikname van de twee nieuwe stern trawlers ‘Javro’ en ‘Kjell’.

De nieuwe schepen van Marisa Fisheries worden ingezet voor sterntrawlvisserij in Suriname en zijn geschikt om onder tropische omstandigheden te vissen op grote diepte, de afmetingen zijn 25,50 meter lang bij 7,50 meter en een holte van 4,1 meter.

De twee casco’s zijn in opdracht van Luyt gebouwd op de scheepswerf van de Thecla Bodewes Group (TBG) in Harlingen. De aluminium stuurhuizen zijn eigenhandig door de Luyt groep gemaakt en over het Wad vervoerd naar Harlingen voor plaatsing.

Daarna zijn de casco’s naar Den oever gesleept om in de oude vissershaven door Luyt te worden afgebouwd.

Marisa Fisheries NV en de Luyt Groep zijn geen onbekenden voor elkaar. Eerder zijn de door Marisa Fisheries aangekochte schepen Minerva en Milton door Luyt in Den Oever verbouwd en gereed gemaakt voor de visserij is Suriname.

De JAVRO en KJELL zijn uit Den Oever naar IJmuiden vertrokken waarvandaan zij op weg gaan naar hun thuishaven in Suriname, onder foto’s door Luyt Groep‏ @LuytGroep

Luyt levert twee nieuwe stern trawlers voor Suriname, foto’s door Luyt Groep‏ @LuytGroep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *