Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visserij onderzoeksschip voor Angola te water gelaten

1 min read

Op de Damen Shipyard Galati in Roemenie is het nieuwe onderzoeksschip Baía Farta voor het Angolese Ministerie van Visserij te water gelaten.

Op de Damen Shipyard Galati in Roemenie is het nieuwe onderzoeksschip Baía Farta voor het Angolese Ministerie van Visserij te water gelaten.

Het schip is geschikt voor verschillende doeleinden, inclusief hydrografische operaties, akoestisch onderzoek, pelagische en demersale trawlvisserij, plankton, water, milieu- en geografische bemonstering, oliewinning en sleepoperaties, zo meldt Maritiem nieuws.nl hier

Het schip heeft de Silent A / F / R Class-notatie. Er is veel aandacht besteed aan het ontwerp, de constructie en de uitrusting om zowel aan boord als onder water het lawaai en de trillingen te minimaliseren.

Het Angolese ministerie is al langer klant bij Damen, eerder heeft het ministerie twee 62-meter visserij-inspectievaartuigen 6210 en een kleinere FRV 2808 in ontvangst genomen.

Friso Visser, regionaal directeur van Damen Afrika, zei: “Dit vaartuig vertegenwoordigt de toekomst van visserijonderzoek, met geavanceerde technologieën om operaties zowel duurzaam als comfortabel te maken. Zij zal de Angolese visserijminister in staat stellen onderzoek te doen naar de visgronden die zullen bijdragen aan de ontwikkeling en instandhouding van de industrie en het milieu in het land. ” Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *