Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Boek ‘Zot van de Noordzee’ in de winkel

2 min read

Het boek Zot van de Noordzee ligt in de winkel, een boek van Jan Kegels waarin vis de hoofdrol krijgt. In 42 eenvoudige gerechten dompelt hij U onder in de wereld van de Noordzee en gebruikt daarvoor maar liefst 26 verschillende soorten Noordzeevis.

Denk daarbij aan tarbot, kabeljauw, tong, pladijs [schol], rog of grijze garnaal. Maar ook aan steenbolk, zeeduivel, sepia of hondshaai. Naast deze recepten vind je in het boek verhalen van vissers en vist-je-datjes met leuke feiten over de vele vissoorten die onze Noordzee rijk is.

‘Vis is duur!’ ‘Vis is te moeilijk te bereiden!’ ‘Onze kinderen lusten geen vis!’ ‘Ik vind alleen tonijn en zalm lekker!’ Daar ziet Jan Kegels geen graten in. Hij dompelt je onder in de wereld van de Noord zeevis zodat jij aan tafel kunt scoren met superlekker, leuke en eenvoudige Noordzee visgerechten.

Gewapend met een schepnetje in de hand trok de kleine Jan Kegels het strand van De Haan op. Hij ving er garnaaltjes en wilde iedereen direct laten proeven. Het leverde hem zijn bijnaam ‘Jean sur mer’ op. Op volwassen leeftijd werd hij met JEAN sur MER ‘original seafood’ een van Vlaanderens eerste foodtruckpioniers.

In ‘Zot van de Noordzee’ serveert JEAN sur MER samen met zijn vaste chef Peter Vlyminck 42 eenvoudige recepten (met maximaal 5 ingrediënten) op basis van maar liefst 26 verschillende soorten Noord zeevis. Verder zorgen gerenommeerde chefs zoals Kobe Desramaults (Superette), Dennis Broeckx (L’Epicerie du Cirque) en Syrco Bakker (Pure C) voor nog 10 extra recepten die ietsje ingewikkelder mogen zijn. Het boek is hier online te bestellen

Video: Zot van de Noordzee – JEAN sur MER – Visaankopers & visleveranciers

Bijschrift video: Zonder de visaanvoer en vis leveranciers zou onze Noordzee vis niet tot bij ons geraken. Ze zijn allemaal even zot van Noordzee dat is duidelijk. Zij komen natuurlijk ook aan bod in ons boek Zot van de Noordzee. In deze film zien we Dominique (Horeca Totaal) en Arnoud de Jager (Vishandel Schot Tholen) spreken over hun werk & passie, Noord zeevis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *