Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Blue Planet II in première

1 min read

Eind deze maand gaat op de Britse omroep BBC de serie Blue Planet II in première. Het resultaat van zesduizend duikuren en 125 expedities. Onder een voorproefje.

Toen de eerste serie in 2001 werd uitgezonden, was er wereldwijd ontzag voor de vele prachtige beelden. Voor het vervolg maakte BBC gebruik van de nieuwste opnametechnieken om zo de eerste reeks visueel nog te overtreffen.

Net als in het eerste deel gaat de inmiddels 91-jarige Attenborough op ontdekkingsreis door de wereldzeeën. Nu verschijnt zijn nieuwste creatie over deze wondere onderwaterwereld, Blue Planet II.

Dat BBC een vervolg maakte op Blue Planet is niet vreemd, de eerste serie werd uitgezonden in liefst 150 landen. Dat de tweede dat succes zal evenaren, is erg waarschijnlijk. Althans als we afgaan op de beelden in de trailer, waar het ene wonderlijke zeedier na het andere in beeld komt.

Enkele diersoorten konden nu voor de allereerste keer gefilmd worden. Zo is er de Hoff krab, een krab met haar op de borst. Waardoor iemand op het idee kwam om het dier te vernoemen naar acteur David Hasselhoff van de serie Baywatch.

Blue Planet II wordt later dit jaar uitgezonden op BBC One, maar de zender zette eerder al een trailer online, deze is onder te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *