Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Hollandse garnalen krijgen internationaal eco certificaat

1 min read

Hollandse garnalen krijgen internationaal eco certificaat

De visserij op Hollandse garnalen krijgt een internationaal milieukeurmerk voor duurzame wildvangst. Minister Carola Schouten (Landbouw en Visserij) neemt het zogenoemde MSC-certificaat dinsdag in Brussel in ontvangst.

Het keurmerk garandeert de consument dat de garnalen uit een gezond en niet overbevist bestand komen, dat de visserij goed wordt beheerd en dat de bevissing minimaal effect heeft op het ecosysteem.

MSC staat voor Marine Stewardship Council, een onafhankelijke organisatie die het keurmerk en certificeringsprogramma heeft ontwikkeld. De erkenning voor de Hollandse garnalenvissers is het resultaat van een samenwerking met de Deense en Duitse collega’s die het certificaat eveneens krijgen.

Sinds 1 januari 2016 voeren ongeveer vierhonderd garnalenvissers uit de drie landen, ofwel 90 procent, een gemeenschappelijk beleid met onder meer oogst- en technische regels en een onafhankelijk controlesysteem. [Nieuwsbericht Hulpinnood.nl – 11 december 2017]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *