Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Videy voor HB Grandi op weg naar thuishaven

1 min read

Nieuwe Videy voor HB Grandi op weg naar thuishaven, foto’s HB Grandi.

In Turkije is bij  de Celiktrans werf het nieuwe 54 meter lange vissersschip Videy RE-50 afgeleverd voor het op IJsland gevestigde visserijbedrijf HB Grandi. Het nieuwe schip word voor de kerstdagen in IJsland verwacht.

Het schip met een Ulstein X-Boeg is de laatste van een serie van drie vissersschepen die zijn ontworpen voor de aanvoer van verse vis op IJsland. De vorige twee verse vistrawlers, Engey en Akurey, zijn al eerder bij HB Grandi op IJsland afgeleverd en vissen al.

Celiktrans Shipyard heeft ook de pelagische schepen Venus en Víkingur voor dit visserijbedrijf gebouwd. HB Grandi had de bouw van deze vijf vissersschepen eerder uitbesteed aan de Turkse werf.

Naast de directeuren van de werf, werd het vertrek van de Videy bijgewoond door HB Grandi CEO Vilhjálmur Vilhjálmsson, directeur van groundfish-operaties Torfi Thorsteinsson, directeur van pelagische operaties Garðar Svavarsson, financieel directeur Jónas Guðbjörnsson en Alfreð Tuliníus, directeur van Nautic ehf, die de laatste drie schepen heeft ontworpen.

De nieuwe Videy is nu in handen van schipper Jóhannes Ellert Eiríksson. De reis naar de thuishaven zal ongeveer twee weken in beslag nemen. Een formele receptie voor het in de vaart nemen van Videy zal op 22 december in Reykjavík, IJsland plaatsvinden.

HB Grandi is één IJslands grootste visbedrijven, met een vloot van witvis / rondvis en pelagische vissersschepen. Het bedrijf heeft ook visverwerkende fabrieken in Akranes en Vopnafjörður op IJsland.

Video: VIDEY RE 50 LAUNCHING CEREMONY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *