Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Jaarverslag Fishing for Litter 2017

2 min read

Het jaarverslag over de uitvoering van het project Fishing for Litter in Nederland in 2017 is gereed. Het was een goed jaar voor het project. In de 12 deelnemende havens werd tot eind september 2017 in totaal 211 ton aan Fishing for Litter afval opgehaald.

De spil van het project vormt de bemanning van de 81 deelnemende vissersschepen. Van hen doet het grootste aantal schepen Harlingen aan (28) en het kleinste Breskens en Colijnsplaat (in beide havens: 1 schip). Tot oktober 2017 groeide de Fishing for Litter vloot ten opzichte van 2016 met 12 schepen.

Eind 2017 maakten 3 schepen in Stellendam en 7 in Den Oever kenbaar dat ook zij mee willen gaan doen, hiermee groeit de deelnemende vloot tot 91 schepen. Dit en nog meer informatie staat in het verslag dat is te downloaden via de volgende link: FFL_Nederland_ext_Eindrapportage_2017_def

Jaarverslag Green Deal Visserij voor een Schone Zee 2017

De Green Deal Visserij voor een Schone Zee loopt nu al weer 3 jaar. Ook in 2017 is er weer veel gebeurd. Green Deals draaien om verbetering van het milieu door daadwerkelijke samenwerking tussen alle betrokken partijen van alle niveaus, van uitvoering tot strategisch beleidsniveau aan toe.

Maar de kern is dat het werk in de praktijk moet gebeuren. De Green Deal Visserij voor een Schone Zee is 1 van de 3 mariene Green Deals van de ca. 180 Green Deals die er in totaal in Nederland zijn. Voor deze Green Deal hebben de betrokken partners  visserijhavens bezocht, is er hard gewerkt aan het verder opzetten van integrale afvalinzameling en is gewerkt aan meer draagvlak. Dit korte jaarverslag geeft een beeld van de hoofdpunten in 2017. [Nieuwsberichten KIMO 28 en 27/12/2017]

>>> Download hier het verslag <<<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *