Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Delegatie uit Estland bezoekt MDV 1

1 min read

Op de foto: Erkio Veltson, Tanel Esta, Ragnar Baum en Mart Undrest

Een vierkoppige delegatie uit Estland bezocht afgelopen vrijdag vissersschip MDV 1 in Harlingen. De delegatie bestond uit twee schipper-eigenaren, de voorzitter van de trawler PO en een visserijonderzoeker van het Fisheries Information Centre uit Tallinn.

Reden van het bezoek was de interesse in de manier waarop het Masterplan Duurzame Visserij tot stand was gekomen. Het gezelschap werd rondgeleid op MDV 1 door Hendrik Kramer. Frans Veenstra mocht het innovatieproces en transitieplannen toelichten. Men was zeer onder de indruk van het MDV proces en resultaten.

In Estland wordt met name op Baltische Haring en sprot gevist. Laatste jaren is de vloot dramatisch gekrompen en de schepen zijn met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar toe aan vervanging. Geprobeerd wordt om in de komende periode een stichting op te zetten met een klein multi-disciplinair team voor de verdere uitrol van het beoogde Masterplan. Het doel is de bouw van een duurzame pilot trawler van 20-25 meter.

Het gezelschap ging vol inspiratie naar huis. Eind mei wil men een bezoekverslag uitbrengen naar de belanghebbenden in de visserijsector van Estland. Daarbij is MDV innovatiemanager Frans Veenstra gevraagd een presentatie te geven. [Nieuwsbericht Masterplanduurzamevisserij.nl – 16 februari 2018]

Op de foto: Erkio Veltson, Tanel Esta, Ragnar Baum en Mart Undrest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *