Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Parlevliet & Van der Plas neemt Deutsche See over

3 min read

Parlevliet en Van der Plas neemt Deutsche See over, screenshot website Deutsche See

Bremerhaven – Onder het voorbehoud dat de mededingingsautoriteiten toestemming geven voor de overname, zal Deutsche See GmbH uit Bremerhaven in handen komen van de Nederlands-Duitse Parlevliet & Van der Plas group.

De voormalige eigenaren Egbert Miebach en dr. Peter Dill hebben gezamenlijk besloten om een nieuwe eigenaar te zoeken voor hun bedrijf Deutsche See, nadat Egbert Miebach vorig jaar ernstig ziek geworden is. “Deze stap viel ons heel zwaar, maar is gezien de tragische persoonlijke en gezinssituatie van Egbert onvermijdelijk”, aldus dr. Peter Dill. Voor de ondernemers was het heel belangrijk dat ze een koper en partner zouden vinden die Deutsche See op dezelfde manier zou blijven leiden, als zelfstandig opererend bedrijfsonderdeel en als succesvolle onderneming.

Dirk-Jan Parlevliet zal vanaf maart zitting nemen in de directie van Deutsche See. Het managementteam blijft hetzelfde, en Ulrich Grewe blijft directeur Productie en Techniek. In de overgangsperiode zal dr. Peter Dill een actieve begeleidende rol spelen bij het integratieproces. Er staan geen aanpassingen gepland aan het succesvolle businessmodel van Deutsche See, en aan de vestigingslocaties van het bedrijf.

“Never change a winning team”, zoals Dirk-Jan Parlevliet namens de families Parlevliet en van der Plas (P&P) sprak tegen de medewerkers van Deutsche See, bij de officiële aankondiging van de overname. “We zijn nog veel van plan. Dankzij deze overname van de Duitse specialist en marktleider in verse vis en seafood hebben we de mogelijkheid om nieuwe, strategisch belangrijke groeimarkten in Duitsland te ontsluiten. Ik ga mijn ervaring op de inkoop- en productiemarkt inzetten om het bedrijf Deutsche See, dat van grond af aan gezond is, ook in de toekomst succesvol te maken.”

De ondernemingen P&P en Deutsche See zijn nu verticaal met elkaar verbonden, van de vangst tot het bord. Als gevolg daarvan kan Deutsche See meer vis van de Duitse P&P-vloot gaan aanbieden, en dat met de topkwaliteit die klanten gewend zijn.

Over Parlevliet & Van der Plas
De Parlevliet & Van der Plas group (P&P), met hoofdkantoor in Katwijk, wordt al ruim 60 jaar geleid door de families Parlevliet en van der Plas, en heeft wereldwijd meer dan 6.000 medewerkers. Deze zijn actief in de visvangst zelf – op een van de ruim 40 vissersschepen – en bij visverwerkingsbedrijven (zoals Heiploeg en Ouwehand). P&P is al decennialang een uiterst betrouwbare en belangrijke leverancier en partner van Deutsche See. Kijk voor meer informatie op:
www.pp-group.eu.

Over Deutsche See Fischmanufaktur
Deutsche See, met hoofdkantoor in Bremerhaven, is in Duitsland de nummer één in de verkoop van vis en zeevruchten. Het bedrijf heeft in Duitsland 22 vestigingen met ruim 1.700 medewerkers, en levert zijn producten aan meer dan 35.000 klanten. Van de detailhandel, de horeca en de topgastronomie tot cateraars, bedrijfsrestaurants en sociale horeca.

Het bedrijf kenmerkt zich door de wereldwijde inkoop van hoogwaardige basisproducten, het zorgvuldige maatwerk in de productie en de verwerking in Bremerhaven, het bovengemiddelde kwaliteitsmanagement, en de logistiek die dankzij de duurzame vloot zijn gelijke op de markt niet kent. Sinds 2003 is het delicatessenmerk BEECK onderdeel van Deutsche See.

Als marktleider is het bedrijf zich bewust van zijn ecologische, maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid om de natuur op een duurzame manier te beschermen. Deutsche See is al lange tijd actief betrokken bij het behoud van de visstand en is hiervoor in 2010 onderscheiden met de Deutsche Nachhaltigkeitspreis als “Duurzaamste bedrijf van Duitsland”. Kijk voor meer informatie op www.deutschesee.de. [Persbericht Parlevliet & Van der Plas – 13 February 2018]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *