Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

UK 46 ‘Willeke’ overgedragen aan gebroeders Hakvoort

1 min read

De nieuwe boomkorkotter UK 46 ‘Willeke’ foto Albert Hartman‏ @AlbertVCU via twitter

Vrijdag 23 maart is in Stellendam door hoofdaannemer Maaskant Shipyards de nieuwe boomkorkotter UK 46 ‘Willeke’ overgedragen aan de gebroeders Hakvoort uit Urk.

Schipper is Jan Hakvoort, broer Leendert is machinist. Vorige week werd al een rondje gevaren op het Haringvliet en afgelopen dinsdag volgde daar de technische proefvaart. Binnendoor werd vervolgens naar Scheveningen gestoomd. Donderdag werd er proefgevist.

Vorig jaar april werd het contract met de vier Urker opdrachtgevers getekend voor uitbreiding van hun visserijbedrijf. Jelle en Hendrik Hakvoort blijven op de pulskotter/bokker UK 45 ‘Jacob Willemina’.

Zaterdag is er voor genodigden open schip op de 41 meter lange nieuwe Urker bokker, tegelijk met de jubileumreceptie die middag van werfdirecteur Frits van Dongen. Van Dongen is 40 jaar werkzaam bij de Damen Group en 25 jaar directeur van Maaskant.

De UK 46 is bouwnummer 591 van Maaskant, de voorlaatste bokker GO 22 werd als bouwnummer 586 in 2005 afgebouwd. De casco’s zijn identiek.

Ga hier naar de virtual tour binnenin de UK-46 Willeke door IJtama, Stellendam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *