Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vrachtschip kapseist na aanvaring met Z-121

1 min read

De Franse autoriteiten gaan het ongeluk onderzoeken en zorgen voor de berging van het Maltese vrachtschip

De Vlaamse kotter Z-121 is dinsdagavond voor het Franse Cherbourg in aanvaring gekomen met een Maltees vrachtschip dat later is gekapseisd.

Na de aanvaring tussen de kotter Z-121 Deborah uit Zeebrugge en het vrachtschip Britannica Hav uit Malta maakte het vrachtschip, dat staal vervoerde, slagzij en kapseisde. Het schip is wel ondersteboven blijven drijven.

De bemanning van het vissersschip heeft de reddingsvlotten overboord gezet om de zeven Russische opvarenden van het vrachtschip te redden. Zij werden aan boord van de kotter gebracht. De Russen zijn later met reddingshelikopter van de kotter gehaald. Eén persoon was onderkoeld. Allen zijn naar een Frans ziekenhuis overgebracht.

Op de Z-121 waren zes opvarenden. Eén bemanningslid raakte lichtgewond. De bemanning kon wel aan boord blijven en na een inspectie van het schip terugvaren naar Zeebrugge. Daar zijn ze gisterochtend geschrokken, en met een flink gehavend voorsteven veilig aangekomen.

De Franse autoriteiten gaan het ongeluk onderzoeken en zorgen voor de berging van het Maltese vrachtschip. Het gekapseisde schip wordt door de Franse sleepboot Abeille Liberté naar de haven van Le Havre gesleept.

Video 1: Collision entre le cargo Britannica Hav et le chalutier Deborah le 20/03/18

Video 2: Remorquage du Britannica Hav le 21 03 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *