Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Marine redt vissers in Caribisch gebied na 18 dagen

1 min read

De Koninklijke Marine heeft in het Caribisch gebied 2 vissers gered. Ze dobberden al 18 dagen rond op hun vaartuig. Een Dash 8 patrouillevliegtuig van de Kustwacht ontdekte het duo gisteravond. Daarna werd Zr. Ms. Groningen gealarmeerd.

Het marineschip zette de NH90-boordhelikopter in om beide mannen van hun vaartuig te halen en in Aruba aan land te brengen.

Beide vissers waren 7 juli vanuit St. Lucia de zee opgegaan, maar keerden niet terug. Sindsdien stonden ze als vermist gemeld. Uiteindelijk bleek dat de mannen op zee waren verdwaald. Aan boord hadden ze alleen een kompas en geen GPS.

De Groningen is momenteel ingezet als stationsschip in het Caribisch gebied. Het voert er kustwachttaken uit, zoals drugsbestrijding en reddingsoperaties. Daarnaast is het schip beschikbaar voor het verlenen van noodhulp.

Nieuwsbericht Defensie| 25-07-2019

De NH90-helikopter aan boord van Zr.Ms. Groningen redt 2 vissers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *