Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

15 Vissers gered van longliner bij Shetlands

1 min read

15 Vissers gered van longliner Coelleira bij de Shetland eilanden. Foto: RNLI

De Britse kustwacht kreeg zondagmorgen omstreeks 1.30 uur (4 augustus) een DSC en Inmarsat noodsignaal van een schip dat op rotsen was gelopen bij de Vee Skerries, noordwest van het eiland Pappa Stour van de Shetland eilanden, de Britse Kustwacht coördineerde de zoek- en reddingsactie.

Het ging om de 30 meter lange longliner, Coelleira met 15 bemanningsleden aan boord. De bemanning was niet gewond geraakt, en zij droegen allemaal reddingsvesten. Het schip bleek geen water te maken.

De Kustwacht stuurde een reddingshelikopter, gestationeerd in Sumburgh, en de RNLI reddingsboten van Aith en Sumburgh met een team van de Lerwick Coastguard Rescue naar het gestrande schip.

De helikopter van de Kustwacht takelde alle 15 bemanningsleden van het schip en bracht ze over naar een landingsplaats bij Clickimin, waar ze werden opgevangen door de Coastguard Rescue-teams. De Schotse politie en vrijwilligers van de Fisherman’s Mission waren ook aanwezig om de bemanningsleden bij te staan.

De bemanningsleden zijn eerst naar het ziekenhuis gebracht om gecontroleerd te worden en de Fisherman’s Mission maakte regelingen om hen te op te vangen.

Een sleepboot van de MCA is naar het schip gestuurd. De MCA’s Counter Pollution and Salvage Officer, Duty Surveyor en de Marine Accident Investigation Board (MAIB) zijn op de hoogte gebracht. Er is momenteel geen verontreiniging gemeld.

De longliner Coelleira op de rotsen bij de shetland eilanden, foto: RNLI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *