Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Presentatie steunlied Red de Noordzee

2 min read

Jurie Post van het EMK krijgt eerste single “Red de Noordzee” van Geke. Deze week staat de single op Spotify, iTunes en is de single aangekomen bij de radiostations

Urk- Afgelopen zaterdagmiddag 3 augustus was de presentatie van de nieuwe single van Geke uit Urk “Red de Noordzee” een steunlied voor de petitie van de EMK tegen de industrialisatie van de Noordzee.

Deze single hoort bij de actie van de organisatie EMK (Eendracht maakt Kracht) vissers voor een vrije zee. Ze voeren momenteel actie om iedereen bewust te maken dat het einde van de visserij nabij is door het beleid van de overheid.

Momenteel is er de aanleg van ca. 100 windmolenparken op de Noordzee en de Noordzee moet worden beschermd voor dit onheil. De 22.500 windmolens staan op de vispaai gronden die zich in ondiepe zee bevinden waar de windindustrie dol op is. Windmolens produceren elektriciteit die onder zeebodem wordt getransporteerd en zorgen voor elektromagnetische velden die volgens een recent Deltares rapport het zeeleven verstoren.

In 2050 staat de complete Noordzeekustzone vol en ook de banken. Natuurclubs hebben zich laten omkopen met zeereservaten, wat vissers nog meer werkterrein kost en daarom hoort u de vissers en daarom hoort u het lied “Red de Noordzee”. De angst bestaat dat de complete Nederlandse en Belgische visserij dreigt te verdwijnen. Het verlies van 10.000 banen en het instorten van de laatste 15 tot 20 overgebleven visserijgemeenten. En de tong en kabeljauw gaan op de bon. Dubieuze kweekvis is dan nog wat rest…

Daarom schreef Geke het lied “Red de Noordzee” en eerder al het lied voor de puls vissers “Ik zing een lied voor de vissers” en daarom zingt dit lied: ” Teken allen de petitie van de EMK en red de Noordzee nu het nog kan”! [Bron]

Tekenen kan hier: https://windmolens.vissersvoorvrijezee.nl/

Onder een stukje van de nieuwe single van Geke: RED DE NOORDZEE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *