Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

37 mensen gered na vissersschip kapseist

1 min read

De zinkende 49 meter lange purseseiner Marujita uit Ecuador

Californië – De Amerikaanse kustwacht heeft 25 vissers en 12 van hun eigen mensen gered van een vissersschip dat is gekapseisd en gezonken in de oostelijke Stille Oceaan.

De kustwacht was bezig met een routine controle van het 49 meter lange Ecuadoraanse vissersschip Marujita toen het begon te kapseizen en alle bemanningsleden en het personeel van de Kustwacht het schip moesten verlaten.

Een bootploeg van het kustwacht schip redde al snel 16 mensen terwijl 20 anderen zich vastklampten aan het zinkende schip en het drijvende ringzegen-net, één bemanningslid van de Marujita klampte zich vast aan de romp van het zinkend vaartuig totdat hij werd gered door een reddingszwemmer van het kustwacht schip.

“Snelle actie door de bemanning van het kustwachtschip resulteerde in een opmerkelijke massale redding in een gevaarlijke situatie,” zei Capt. Arthur Snyder, hoofd operaties van het 11de Coast Guard District.

“Hun beslissende reactie weerspiegelt de training en toewijding en toont de soorten gevaren waarmee onze kustwachtploegen worden geconfronteerd die over de hele wereld worden ingezet om ons land te beschermen.”

De Amerikaanse kustwacht was in de regio voor visserijcontrole. Er zijn geen gewonden gemeld. De oorzaak van het incident word onderzocht. [Bron]

Een bemanningslid van de Marujita klampt zich vast aan de romp van het zinkend vaartuig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *