Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Franse vissers dreigen met blokkades

1 min read

Vissers uit Noord-Frankrijk bereiden zich voor om de haven van Calais te blokkeren

Franse vissers dreigen het Kanaalverkeer tot stilstand te brengen als Boris Johnson Europese schepen de toegang tot Britse wateren ontzegt na een Brexit zonder deal.

Vissers uit Noord-Frankrijk bereiden zich voor om de haven van Calais te blokkeren om zo te voorkomen dat vis uit Groot-Brittannië naar het Europese continent wordt vervoerd, tenzij Boris Johnson de vissers uit de Europese Unie toegang geeft tot Britse wateren.

Een dergelijke blokkade zal waarschijnlijk een zeer nadelig effect hebben op alle goederen die passeren tussen de drukke scheepvaartroute van Dover naar Calais. In het geval van een no-deal Brexit, zullen de Europese vissers onmiddellijk worden geweerd uit Britse wateren, tenzij de Britse regering besluit hen wel toegang te verlenen.

Ministers in het VK hebben toegezegd de Brexit te zullen gebruiken als een gelegenheid om de controle over de territoriale wateren van het land terug te krijgen en hebben het koppelen van visrechten aan een toekomstige handelsovereenkomst met Brussel verworpen.

Dit heeft het Noord Franse regionale visserijcomité die achter de dreiging voor het blokkeren van Calais zit woedend gemaakt.

De Franse voorzitter Olivier Lepretre heeft gezegd: “Als er een harde Brexit komt, kan ik u verzekeren dat er geen enkele kilo vis uit Groot-Brittannië Frankrijk binnenkomt“. [Bron]

Lees ook: Parijs waarschuwt Boris Johnson: ‘wij blijven in Britse wateren vissen’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *