Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

PvdD: Geen staand­want­netten voor de kust

1 min read

De Haagse fractie van de Partij voor de Dieren dient een initiatiefvoorstel in om zowel vissen als waterrecreanten te beschermen tegen staandwantnetten. Dit nadat een bruinvis en meerdere surfers verstrikt zijn geraakt in de netten aan het Scheveningse havenhoofd. Met het initiatiefvoorstel stelt de partij een aanpassing in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Den Haag voor.

De staandwantnetten zijn niet met het blote oog te zien. Het net drijft als een hek onder het water. Surfers zijn hierdoor al in de problemen gekomen. Onlangs zijn meerdere vogels verstrikt geraakt en is een dolfijnachtige gestikt in de netten. ‘Dit vistuig zorgt voor een hoop dierenleed bij vissen, die pijn en angst ervaren,’ aldus Robin Smit, gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren Den Haag. (bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *