Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

363 mensen geëvacueerd na brand op Russisch visverwerkingsschip

1 min read

Het Russische visverwerkingsschip Pyotr Zhitnikov [Петр Житников]

In de zee van Okhotsk zijn 363 mensen geëvacueerd na brand op het Russische visverwerkingsschip Pyotr Zhitnikov. De brand is uitgebroken in de vroege ochtenduren van 24 september.

Het schip was actief bij de zuidelijke Koerillen –eilanden In de zee van Okhotsk. Volgens de eerste rapporten is de brand uitgebroken in het verpakkingsruim van het vaartuig.

Het verpakkingsruim bevind zich voor in het schip, het vuur was eerst beperkt maar verspreidde zich later naar de aangrenzende compartimenten.

De omvang van de brand was zodanig dat de kapitein heeft besloten over te gaan tot evacuatie van het schip. Ten tijde van de brand waren er ongeveer 412 opvarenden aan boord, een combinatie van fabrieksarbeiders en bemanning.

Het merendeel van de mensen aan boord, ongeveer 363 personen, voornamelijk fabrieksarbeiders, werden met succes geëvacueerd door vissersvaartuigen die in het gebied actief waren. Later zijn zij overgebracht naar een ander fabrieksschip, de Vsevolod Sibirtsev.

Er zijn 56 bemanningsleden aan boord gebleven om de brandbestrijding voort te zetten.

Een aantal reddingsvaartuigen zijn begonnen de bovenbouw van het schip nat te houden, in een poging om de verspreiding van het vuur te stoppen. Vanaf 14:00 lokale tijd was de brand onder controle.

De elektriciteit op het schip is uitgevallen. Sleepboten zullen het schip naar een geschikte haven slepen waar eventuele reparaties kunnen worden uitgevoerd. Onder een video en een Russisch nieuwsbericht.

https://youtu.be/zgVPInsbQt4

https://youtu.be/9LKfrgA4wG8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *