Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Zes Venezolaanse vissers gered door Zr.Ms. Groningen

2 min read

Bij aankomst van Zr.Ms. Groningen bleek de bemanning al achttien dagen op drift te zijn

Op 20 september heeft Zr.Ms. Groningen een succesvolle reddingsoperatie uitgevoerd op een drijvende vissersboot 60 mijl ten noorden van Bonaire. Bij deze actie zijn zes Venezolaanse vissers gered.

In de nacht van 19 op 20 september detecteerde het DASH-8 vliegtuig van de Kustwacht de vissersboot Eudismar waarvan de bemanning op het dek om hulp stond te zwaaien.

Het kustwachtvliegtuig heeft de tanker Liberty Bay, die in de buurt van de vissersboot voer opgeroepen om de boot te assisteren. Het Rescue en Coordination Center van de Kustwacht heeft Zr.Ms. Groningen, die kustwachtpatrouille in het Caribisch Gebied heeft, ingelicht.

Hierna is Zr.Ms. Groningen direct opgestoomd om eerste hulp te verlenen. De tanker Liberty Bay is verzocht langszij de boot te blijven totdat het stationsschip in de buurt was om hulp te bieden.

Bij aankomst van Zr.Ms. Groningen bleek de bemanning al achttien dagen op drift te zijn, nadat zij motorpech hadden gekregen tijdens hun visactiviteiten nabij Trinidad en Tobago.

De bemanning zat op dat moment al dagen zonder voedsel en water en ze hadden dringend medische zorg nodig. De opvarenden hadden op dat moment de hoop op overleven al bijna opgegeven.

De Groningen heeft de bemanning van Eudismar eerste hulp geboden in de vorm van medische zorg, voedsel en water. De technische dienst van Zr.Ms. Groningen heeft vervolgens een van haar buitenboordmotoren op de vissersboot gemonteerd, waarna de boot onder begeleiding van het schip naar Bonaire is gevaren.

Hier is de bemanning vandaag overgedragen aan de Kustwacht, Koninklijke Marechaussee en heeft het ziekenhuis op Bonaire de zorg voor de bemanning op zich genomen. [Bron]

De technische dienst van Zr.Ms. Groningen heeft vervolgens een van haar buitenboordmotoren op de vissersboot gemonteerd, waarna de boot onder begeleiding van het schip naar Bonaire is gevaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *