Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

EFCA keurt haar werkprogramma voor 2020 goed met een hernieuwde benadering van samenwerking

1 min read

Afhankelijk van de goedkeuring van de begrotingsautoriteit van de Europese Unie (EU) ontvangt het Europees Bureau voor visserijcontrole (EFCA) 17,6 miljoen EUR voor 2020 om de duurzaamheid van de visbestanden te waarborgen.
De middelen zullen worden gebruikt om de samenwerking tussen de EU-lidstaten te verbeteren in het kader van de monitoring-, controle- en bewakingsmaatregelen van het gemeenschappelijk visserijbeleid. Het werk van EFCA richt zich op vier strategische gebieden om te zorgen voor een conforme, efficiënte en uniforme implementatie van het GVB: operationele coördinatie, risicobeoordeling en data-analyse, naleving van internationale capaciteitscapaciteitsopbouw en ondersteuning van kustwachtfuncties. (bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *