Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visserij vaartuigen veiligheidsverklaring ondertekend door 48 landen

1 min read

In totaal hebben 48 staten een openbare verklaring ondertekend om hun intentie aan te geven om het Kaapstad-akkoord van 2012 over de veiligheid van vissersvaartuigen te ratificeren tijdens een ministeriële conferentie die deze week plaatsvond, meldde de Maritime Executive.

Op 21-23 oktober kwamen hoge regeringsfunctionarissen van over de hele wereld bijeen in Torremolinos, Spanje, om de ministeriële conferentie van de Internationale Maritieme Organisatie over veiligheid van vissersvaartuigen en illegale, niet-aangegeven en niet-gereglementeerde visserij bij te wonen.

De conferentie was gericht op de bevordering van ratificaties van de overeenkomst van Kaapstad, een verdrag dat internationale veiligheidsnormen vaststelt in de commerciële visserijsector.

De verklaring van Torremolinos heeft als doel ervoor te zorgen dat het Kaapstad-akkoord van 2012 in werking treedt tegen de tiende verjaardag van de goedkeuring ervan, op 11 oktober 2022.

De landen die de verklaring hebben ondertekend zijn: Argentinië, Bangladesh, België, Belize, Centraal-Afrikaanse Republiek, Chili, China, Congo, Cookeilanden, Costa Rica, Kroatië, Democratische Republiek Congo, Denemarken, Ecuador, Fiji, Finland, Frankrijk , Gabon, Duitsland, Ghana, Guinee, Guinee Bissau, IJsland, Indonesië, Ierland, Kiribati, Libanon, Liberia, Marshalleilanden, Mozambique, Namibië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Nicaragua, Nigeria, Noorwegen, Panama, Papoea-Nieuw-Guinea, Peru, Republiek Korea, Sao Tomé en Principe, Sierra Leone, Zuid-Afrika, Spanje, Togo, Oeganda, Verenigd Koninkrijk en Vanuatu.

Het Kaapstad-akkoord omvat verplichte veiligheidsmaatregelen voor vissersvaartuigen met een lengte van 24 meter (79 voet) en meer. Het omvat belangrijke parameters zoals stabiliteit en bijbehorende zeewaardigheid, machines en elektrische installaties, reddingsmiddelen, communicatieapparatuur, brandbeveiliging en de bouw van vissersvaartuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *