Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Twee mensen gered van zinkend zeilschip

2 min read

Twee mensen werden vanochtend vroeg (18 november) gered van hun zeilschip uit Cornwall nadat het water begon te maken en begon te zinken.

Falmouth Coastguard ontving om 5.18 uur een radio-oproep van de twee mensen aan boord van het 21 meter lang jacht en meldde dat het schip 21 mijl ten noorden van de Scilly-eilanden lag, en dat de elektrische boordapparatuur en de pomp hadden gefaald vanwege het water. Het betekende dat ze het inkomende water niet konden stoppen. De bemanning, die reddingsvesten droeg, lanceerde het reddingsvlot, klom aan boord en verliet het jacht na het verzenden van hun mayday-bericht.

De Coastguard Search and Rescue Helicopter (R924) uit Newquay en de St Ives RNLI reddingsboot werden door Falmouth Coastguard te hulp geroepen. Een nabijgelegen vissersvaartuig, Cornishman, had ook de radio-noodboodschap gehoord en kwam te hulp.

De zoek- en reddingshelikopter uit Newquay arriveerde om 6.15 uur en zag snel de twee mannen in hun reddingsvlot. Ze werden in de helicopter getakeld en naar de basis van de helikopter in Newquay overgevlogen voor medische controles. Gelukkig raakten geen van beiden gewond en maakten ze dezelfde dag plannen om weer naar huis te kunnen gaan. De Cornishman pakte het verlaten reddingsvlot op en informeerde Falmouth Coastguard dat het jacht zonk.

Jon Wood, maritieme operatiespecialist, Falmouth Coastguard: “De bemanning heeft precies de juiste koers gevolgd. Hun onmiddellijke mayday-oproep op VHF Channel 16 stelde ons in staat om hun positie te bepalen en snel hulp bij hen te krijgen. Het dragen van reddingsvesten en het inzetten van hun reddingsvlot verhoogde de kans op overleven wanneer het jacht onder hen wegzonk.

“We willen graag de coastguard bedanken voor de snelle, professionele hulp van de helikopter en reddingsboot, evenals de bemanning van de FV Cornishman die ook direct in actie kwam.” (bron)

Bekijk hier de video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *