Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Personeelstekorten in de visserij

1 min read

De Nederlandse visserij kampt met personeelstekorten. Na het Europese pulsvisverbod en het gedwongen ombouwen van schepen, loopt nu massaal de bemanning weg. Dat stelt brancheorganisatie VisNed. Door de opgelopen kosten blijft er minder geld over voor het personeel.

Het gevolg is dat vissers nu soms niet genoeg bemanning bij elkaar te krijgen om uit te varen, zegt Pim Visser van VisNed, de branchevereniging van Nederlandse kottervissers. Pulsvissen leverde de vissers een forse brandstofbesparing op, doordat een pulsvisinstallatie veel lichter is dan het nieuwe vistuig. Die besparing valt nu weg zodat de kosten oplopen. ‘En daardoor hebben ze wekelijks 15.000 liter meer brandstof nodig, zegt Visser die erop wijst dat de branche steeds minder aantrekkelijk wordt voor jonge mensen. Klik hier om de uitzending terug te beluisteren op BNR.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *