Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Fix Fisch ontvangt oorkonde voor geliefd maken van Noordzeevis

2 min read

V.l.n.r Leen Haasnoot overhandigt de oorkonde aan Leen van der Plas en Jonathan Daane Bolier. (Foto Paul Einerhand)

Op dinsdag 3 december ontving de zeevis groothandel Fix Fisch een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ontvingen zij voor het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee.

Jonathan Daane Bolier, accountmanager horeca, en Leen van der Plas, inkoper vis, namen de oorkonde in ontvangst van Leen Haasnoot, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Fix Fisch is ongeveer twintig jaar geleden opgericht door Arie van der Plas en zijn vrouw Jacoline. Toentertijd richtte zij zich voornamelijk op de Duitse markt, maar tegenwoordig is de Nederlandse Horeca de hoofdmoot van het klantenbestand.

“We zien grote veranderingen in de vraag van onze klanten. Er wordt steeds vaker gevraagd naar regionale producten en er zijn zelfs klanten die alleen maar producten uit de Noordzee op hun kaart willen qua vis.”, Aldus Jonathan Daane Bolier.

Fix Fisch heeft ook een demokeuken in het pand zitten waar zij klanten kunnen ontvangen. Deze proberen zij te inspireren om voor Noordzeevis te kiezen. “Wij kennen de waarde van Noordzeevis en we willen graag dat onze klanten die ook zien”, aldus Leen van der Plas.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de vis uit de Noordzee geliefd te maken in de gehele keten; van visser tot consument. Het doel is om veel meer mensen te laten genieten van de lokale, lekkere en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. Dit wordt gedaan door de verkrijgbaarheid en herkenbaarheid van Noordzeevis te vergroten. De stichting werkt met inmiddels 50 ambassadeurs, die allen ondernemers van op of rond Scheveningen zijn met liefde voor Noordzeevis. [Nieuwsbericht Noorzeevis uit Scheveningen 06/12/2019]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *