Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Drie vissers gered van kotter noord van Hanstholm

1 min read

Donderdag om 11.36 uur zijn een reddingshelikopter en verschillende reddingsboten ingezet ten noorden van Hanstholm. Er was brand uitgebroken in de machinekamer van de Deense RI 433 ‘Emmalie’ met drie mensen aan boord.

Er is voor gekozen om de reddingshelikopter vanuit Aalborg te sturen. Op hetzelfde moment is ook de reddingsboot van Hansholm uitgevaren. Verschillende andere schepen namen ook deel aan de reddingsoperatie.

De reddingshelikopter was als eerst ter plaatse en zag de drie vissers op de boeg van de fel brandende kotter staan. Zij konden allemaal worden gered door de reddingshelikopter, niemand raakte gewond en de vissers zijn voor controle naar het ziekenhuis in Aalborg gebracht. Iets voor 13.00 uur was de reddingsoperatie voorbij. De drie vissers komen uit Hvide Sande.

Het reddingsschip “Claudi” uit  Hanstholm en de “Vestkysten” proberen de brandende kotter te blussen, en om ervoor te zorgen dat de stalen kotter geen andere scheepvaart in gevaar brengt. Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *