Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

ICES komt met nieuw adviesplan

2 min read

ICES heeft een nieuw adviesplan gelanceerd, dat de gebieden met prioriteit voor de organisatie in kaart brengt om haar adviserende rol verder te verbeteren.
Het adviesplan beoogt de veerkracht van ICES-advies voor toekomstige uitdagingen te verbeteren en kansen te herkennen en te benutten. Het is een zusterplan van de ICES Strategic and Science Plans, die eerder dit jaar werden geïntroduceerd.

Het plan belicht drie doelen voor de adviesfunctie van de organisatie:

  • de geloofwaardigheid en transparantie van het advies te verbeteren,
  • evolueren naar een ecosysteemadvies en de wetenschap en gegevens die beschikbaar zijn binnen ICES beter benutten,
  • en adviezen beter delen en communiceren om belanghebbenden en aanvragers van advies te geven waarom gevraagd wordt.

“Ik ben enthousiast over de lancering van het adviesplan. Het richt zich op het verbeteren van onze processen en bereidt ons voor op toekomstige uitdagingen bij het leveren van de wetenschappelijke basis om doelstellingen voor behoud, beheer en duurzaamheid te bereiken. Het maakt de ondersteuning van op ecosystemen gebaseerde beslissingen voor onze zeeën en oceanen centraal in ICES-advies “, legt Mark Dickey-Collas, de voorzitter van het ICES-adviescomité (ACOM), uit.

“Het plan daagt ons uit om het gebruik van onze wetenschap en gegevens te maximaliseren om meer geloofwaardig en transparant advies te leveren in een iteratief partnerschap met klanten en belanghebbenden.”

Het nieuwe adviesplan is online beschikbaar en zal worden geïntroduceerd bij belanghebbenden en aanvragers van advies tijdens de MIRIA- en MIACO-vergaderingen in januari op het ICES-hoofdkantoor in Kopenhagen.

Als u meer wilt weten over het nieuwe plan of ons adviesproces in het algemeen, kunt u contact opnemen met de vertegenwoordigers van de lidstaten van ons Raadgevend Comité (ACOM).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *