Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Twee miljoen euro extra voor het VLIZ

2 min read

De Vlaamse Regering keert eenmalig twee miljoen euro uit aan het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) voor de uitbouw van de Ocean Innovation Space. Daarmee kan het Marien Station Oostende op de Oostendse Oosteroever verder worden uitgebreid.

Twee miljoen euro
Het Vlaams Instituut voor de Zee in België groeide de afgelopen jaren uit tot een knooppunt van al het Vlaanderense maritieme onderzoek en de innovatie op dat gebied. Zoals in het Marien Station Oostende (MSO) met een laboratorium voor alle Vlaamse zeewetenschappers. Op een aangrenzend perceel kan MSO nu met de extra twee miljoen euro uitbreiden om zo nog meer plaats te maken voor wetenschappelijk onderzoek naar de zee.

VLIZ
De Vlaamse Regering verhoogde in 2019 ook de werkingssubsidie van het VLIZ. Door die recente verhogingen besliste de Vlaamse Regering de overeenkomst met VLIZ bij te stellen met daarin nieuwe en meer ambitieuze doelstellingen. Die doelstellingen omvatten onder meer een hoger aantal wetenschappelijke publicaties, een hoger aantal berekeningen met de roboticaplatformen van het Marine Robotics Centre en een meer actieve rol in de onderzoeks- en innovatie-initiatieven in het kader van de Blauwe Cluster. Dat laatste samenwerkingsverband legt zich toe op de ontwikkeling en bevordering van economische activiteiten op zee.

20-jarig bestaan
De Vlaamse minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie, Landbouw en Visserij Hilde Crevits: “Eind november bezocht ik het VLIZ naar aanleiding van hun 20-jarig bestaan. Er is duidelijk heel wat ambitie. Met deze nieuwe beslissing kan het VLIZ haar 20e werkingsjaar bekronen met een nieuwe stap: de uitbreiding van het Marien Station Oostende. Daarmee ondersteunen we verder de belangrijke rol die VLIZ heeft in het onderzoek naar de zee en de kennisopbouw voor de Vlaamse blauwe economie.” (bron)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *