Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vissersschip met 39 mensen aan boord vast in het ijs bij Antartica

1 min read

Het vissersvaartuig HONGJIN NO.707, met 39 bemanningsleden aan boord, raakte stuurloos en kreeg motorpech na een aanvaring met een ijsschots in Antarctica bij het E van Zuchelli Station, Terra Nova Bay, ongeveer 1600 nm Z van Southern Island, NZ, naar verluidt vond de aanvaring plaats op 10 januari.
De bemanning probeerde de schade te herstellen, maar faalde en nam contact op met de Koreaanse autoriteiten en vroeg om assistentie. De Koreaanse onderzoek ijsbreker ARAON reageerde en zou op 14 januari het stuurloze vissersvaartuig bereiken, om deze waarschijnlijk op sleeptouw te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *