Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visserijcontrole door op afstand bestuurbare vliegtuigen

1 min read

Visserijcontrole door op afstand bestuurbare vliegtuigen

Het Europees Agentschap voor maritieme veiligheid (EMSA) heeft een op afstand bestuurd vliegtuigsysteem (RPAS) ontwikkeld dat wordt gebruikt bij maritieme bewakingsactiviteiten.

Het systeem is overgenomen door het Europees Bureau voor visserijcontrole (EFCA), dat altijd op zoek is naar nieuwe en innovatieve oplossingen om de visserijcontrole te verbeteren.

Het Europees Bureau voor Visserijcontrole (EFCA) heeft een multifunctioneel schip gecharterd, de Lundy Sentinel, dat dienst doet als patrouilleschip.

EFCA maakt gebruik van een quadcopter die opstijgt vanaf het patrouilleschip van Lundy Sentinel en actief is in gebieden van belang in de Middellandse Zee, de westelijke wateren van de Noordoost-Atlantische Oceaan, de Noordzee en de Oostzee.

Door in de nabijheid van een vissersvaartuig te vliegen, kan het op afstand bestuurde vliegtuig gegevens verzamelen van verschillende activiteiten aan boord.

Deze gegevens worden vervolgens in realtime doorgegeven aan de verbindingsofficier van EFCA die is ingezet aan boord van de Lundy Sentinel, evenals aan het coördinatiecentrum van EFCA in Vigo en het hoofdkantoor van EMSA in Lissabon. [Bron]

Zie het gedeelte RPAS op de EMSA-website voor meer informatie.

De Lundy Sentinel. Foto European Fisheries Control Agency @EFCA_EU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *