Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Schip verliest zeven containers op Noordzee

2 min read

Het containerschip OOCL Rauma op de Noordzee. Foto gemaakt door het Nederlandse Kustwachtvliegtuig.

Het Kustwachtcentrum heeft vandaag een melding ontvangen van het Nederlandse schip OOCL Rauma dat het containers heeft verloren op de Noordzee.

De positie van het schip was 43 kilometer boven Ameland, buiten de verkeersbaan, toen de melding werd gedaan. Tot nu toe gaat het om een aantal van vijf containers. waarvan drie containers vol papier/karton. Van de andere twee wordt dit nog uitgezocht. Het schip is afkomstig vanuit Kotka (Finland) en op weg naar Rotterdam. De OOCL Rauma is 179 meter lang en 27 meter breed.

De Kustwacht had de ETV Guardian naar de locatie gestuurd om de situatie ter plaatse te onderzoeken. Dit schip kreeg echter technische problemen en is terug naar Den Helder gevaren. Ook is het Kustwachtvliegtuig gealarmeerd om vanuit de lucht een omgevingsbeeld te maken. Dit om de containers (waar mogelijk) te lokaliseren. Aan de scheepvaart is het navigatiebericht hieronder gestuurd met laatst bekende posities en om uit te kijken naar de containers.

ZCZC PA34

Netherlands Coastguard

Navigational warning Nr. 34 111529 UTC FEB

Terschelling – German Bight

CV OOCL RAUMA PBWS lost 5 containers.

3 in vicinity of 53-49.5N 005-37.5E (1319utc)

2 in vicinity of 53-49.9N 005-29.7E (1444utc)

Keep a sharp lookout and report to Netherlands Coastguard

Update: Aan het begin van de nacht heeft het schip nog twee containers verloren. Dit gebeurde 60km noord-west van Terschelling. Daarmee komt het totaal nu op 7 containers. De inhoud ervan is bij de Kustwacht nog niet bekend. Twittert de kustwacht woensdagmorgen.

Routeadvies schepen
Het schip kwam uit Duitse wateren en wordt dus, ook gezien de afmetingen van 179 meter, niet opgeroepen door de Kustwacht. Ook als het schip vanuit het westen zou komen, zou dit schip niet opgeroepen worden. Het schip valt dus niet onder het openstaande bericht dat bij golfhoogten vanaf 5 meter en slecht weer, schepen langer dan 300 meter en breder dan 40 meter worden geadviseerd de noordelijke route te nemen.

[Nieuwsbericht Kustwacht 11-02-2020]  Meer informatie over het routeadvies

Schip verliest vijf containers noord van Ameland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *