Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Voorzitter Commissie Visserij Karleskind eerste officiële reis gaat naar Boulogne

2 min read

In een brief die donderdag 20 februari openbaar werd gemaakt, vragen Xavier Bertrand, president van de regio Hauts-de-France en zijn Bretonse en Normandische collega’s, de regering om een ​​”constructieve en stevige dialoog” met het Verenigd Koninkrijk aan te gaan over de impact van Brexit op de visserij.

De president van de regionale raad van Hauts-de-France, Xavier Bertrand, evenals de presidenten van Normandië en Bretagne eisten, in een brief gericht aan de regering die donderdag 20 februari openbaar werd gemaakt, dat deze een “constructieve dialoog zou initiëren” en vastberaden “met het VK over de impact van Brexit op de visserij zal onderhandelen”.

” We moeten koste wat kost een vissersstrijd vermijden “, schrijven ze. Zij vrezen dat Britse ambtenaren zullen besluiten “de controle over hun territoriale wateren terug te krijgen” in het kader van onderhandelingen over een toekomstige overeenkomst die de betrekkingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU bepaald.

Volgens de drie leiders zijn ‘veel lokale gemeenschappen’ echter afhankelijk van de visserij en ‘wordt het overgrote deel van hun vangst in Britse wateren gedaan’. ” Hun de toegang weigeren zou betekenen dat ze hun bijna-doodstraf ondertekenen”, zeggen ze.

” Een constructieve maar stevige dialoog “

Ze eisen daarom dat de Franse regering een “constructieve maar stevige dialoog” met de Britten op gang brengt en een stevige positie inneemt: ” Er zal geen toegang zijn tot de markt van de Europese Unie en visverwerking voor Britse vissers als de Europese en Franse vissers geen toegang hebben tot de Britse wateren.”

De drie regionale presidenten roepen Frankrijk op om “op Europees niveau” in te grijpen om de belangen van Franse vissers bij de onderhandelingen te verdedigen.

Afgelopen woensdag 19 februari werd een Frans parlementslid, Pierre Karleskind (Renew Europe), uit de rangen van La République en Marche gekozen als voorzitter van de Visserijcommissie van het Europees Parlement. “We eisen wederzijdse toegang tot wateren, dat wil zeggen voorwaarden die identiek zijn aan die welke we nu hebben, niet meer en niet minder”, zei hij over de onderhandelingen en benadrukte dat een overeenkomst moet worden gevonden “vóór 1 juli”.
Hij besloot zijn eerste officiële reis naar Boulogne-sur-Mer te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *