Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

26 vissers gered voor de kust van Namibië

1 min read

De Resplendent was één van een vloot van acht schepen van het Namibische bedrijf, foto: Hangana Seafood

Walvisbaai – De hektrawler Resplendent van de Namibische firma Hangana Seafood is gisteren voor de Namibische kust gezonken, één bemanningslid, waarschijnlijk de schipper, word vermist.

Zesentwintig bemanningsleden van het schip werden gered door twee andere schepen van het bedrijf. De Resplendent is eigendom van Ohlthaver & List Group, het moederbedrijf van Hangana Seafood.

Het Namibische directoraat Maritieme Zaken van het ministerie van Werken en Transport heeft het incident gisteren laat in een persmededeling bevestigd.

“Het schip had een volledig Namibische bemanning van 27 mensen waarvan er 26 tot nu toe zijn gered. Helaas is één bemanningslid, waarvan wordt aangenomen dat het de schipper is, niet gevonden”, leest de verklaring van transportminister PRO Julius Ngweda.

Een zoek- en reddingsmissie, bestaande uit minstens twee schepen, ging gisteren door tot schemer. Verder werd bevestigd dat het veiligheidscertificaat van het vaartuig geldig was tot 23 oktober. Het werd in oktober vorig jaar vernieuwd.

Volgens bronnen in de maritieme sector gebeurde het ongeluk voor de kust ten noorden van Henties Baai, binnen de visgronden van de exclusieve economische zone van Namibië.

Hangana Seafood heeft acht vissersschepen in de vaart. Er word een onderzoek ingesteld naar het vergaan van de Resplendent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *