Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Weekje twinriggen met de MDV-1 ‘Immanuel’

1 min read

Weekje twinriggen met de MDV-1 ‘Immanuel’

De MDV 1 ‘Immanuel’ is een innovatief vissersschip dat gebruikt wordt voor het testen van baanbrekende innovaties in de praktijk. De bijzondere vorm van het schip en de diesel elektrische voortstuwing zorgen voor 60% brandstof- en CO2-besparing ten opzichte van vergelijkbare vissersschepen.

Daarnaast zorgt de geautomatiseerde visverwerking dat dit proces sneller gaat en de vis langer vers blijft. Voor de scheepsinnovaties won MDV 1 de prestigieuze ‘KNVTS Schip van het jaar prijs’.

Bijschrift video: Een weekje vissen met de bemanning van de MDV1 bij Elbow spit en de Doggersbank. Bijzonder stil schip vanwege de diesel-electrische aandrijving. Het schip is zeer ergonomisch en gebouwd op een duurzame toekomst. Kijk onder de video door Rikus de Jong Films.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *