Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visprijzen in België moeten niet nog eens 5% dalen

1 min read

“Als de visprijzen nog 5 procent dalen, dan gaan onze vissers niet meer uitvaren”, zegt directeur Vlaamse visveiling.

De Belgische vissers maken zich grote zorgen over hun inkomsten. Sinds de start van de coronacrisis is de prijs voor vis in vrije val. Voor een grote tong bijvoorbeeld, die vaak op restaurant gegeten wordt, betaal je nu tot 70 procent minder.

Die lage prijzen zijn voor onze vissers niet lang meer vol te houden. Als de visprijzen nog 5 procent dalen, dan gaan onze vissers niet meer uitvaren”, zegt Tom Premereur van de visveiling in Oostende en Zeebrugge.

Klik afbeelding en lees verder op de website van de VRT en kijk reportage van 29-04-2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *