Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Containerschip ‘APL England’ verliest 43 containers [video]

1 min read

Het onder Singapore vlag varende containerschip APL England voor anker van de haven van Brisbane. Foto AMSA

Zondagmorgen 24 mei, ontving de Australian Maritime Safety Authority (AMSA) een bericht van het containerschip APL Engeland voor de kust van New South Wales dat het een aantal containers had verloren.

Het schip bevond zich toen 73 kilometer ten zuidoosten van Sydney en was onderweg van China naar Australië toen het een ‘black out’ kreeg. Het schip raakte dwars op de golven waardoor containerstacks instortten en verschillende containers overboord vielen.

De kapitein van de APL Engeland heeft gemeld dat er in totaal 43 containers overboord zijn gegaan, 74 containers zijn beschadigd.

Dit is niet het eerste incident met het verlies van containers door de APL Engeland. Het schip verloor eerder in augustus 2016 37 containers in de Great Australian Bight door slecht weer.

Ondertussen zijn de stranden ten oosten van Sydney bedekt met gezichtsmaskers, plastic containers en andere items. De overboord gevallen containers bevatten een breed scala aan goederen, waaronder huishoudelijke apparaten, bouwmaterialen en medische benodigdheden.

Het Australian Transport Safety Bureau is op de hoogte gebracht en heeft bevestigd dat men het incident zal onderzoeken. Het containerschip APL England is voorlopig in het Australische Brisbane aan de ketting gelegd. Kijk onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *