Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Alphatron Marine levert compleet navigatie- en communicatiepakket voor drie Boomkorkotters

1 min read

Alphatron Marine levert compleet navigatie- en communicatiepakket voor drie Boomkorkotters

Alphatron Marine Zuid kan met trots melden dat zij de opdracht heeft ontvangen voor het leveren van een compleet navigatie- en communicatiepakket voor drie Boomkorkotters die gaan varen onder Belgische vlag.

In 2002 werd voor het laatst een Boomkorkotter van dit type gebouwd. Nu 18 jaar later worden de Z483 en Z39 bij Padmos Stellendam gebouwd en de Z98 bij scheepsbouwer Hoekman op Urk. Deze Boomkorkotters zijn opnieuw ontworpen met als uitgangspunten een optimaal brandstofverbruik, veiligheid, bemanningscomfort, duurzaam en kwaliteit.

“Om hieraan mee te mogen werken is dan ook een fantastische uitdaging voor ons kantoor. Omdat we ons al jaren inzetten voor de visserij zijn dit de opdrachten waar je het voor doet. Daarbij sluiten de uitgangspunten van de werf naadloos aan op die van Alphatron Marine” aldus Ben Schot, Sales Manager van Alphatron Marine Zuid.

Alphatron Marine Zuid zal de schepen voorzien van een compleet navigatie- en communicatie pakket met onder andere de nieuwe JMR-5400 radar. Deze krachtige radar heeft een gebruiksvriendelijk besturingssysteem en is uitgerust met speciaal ontworpen software voor de visserij. Dit maakt deze radar uniek in zijn soort en zal zeker de juiste ondersteuning bieden aan de hedendaagse visserij.

Daarnaast wordt onder meer onze nieuwste JMA-3400 radar, Dual AlphaSeapilot MFC, Dual JRC JLR-21 GPS Compass, ons vernieuwde AlphaCam CCTV-systeem en een complete VSAT/TVRO oplossing geïnstalleerd op de schepen. [Nieuwsbericht Alphatron Marine mei 2020]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *