Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuw KIMO rapport: 19 ideeën voor netafval

1 min read

Een nieuw KIMO rapport en best practices guide voor vissers en havens staat online.

Een nieuw KIMO rapport en best practices guide voor vissers en havens staat online. Het rapport en de gids zijn samengesteld door KIMO Denemarken en KIMO Internationaal. Ook het Nederlandse secretariaat heeft bijgedragen door interviews af te nemen met havenmeesters en vissers.

Het rapport werd gemaakt in opdracht van het Swedish Agency for Marine and Water Management om invulling te geven aan de OSPAR’s en HELCOM’s Marine Litter Regional Action Plans (Action 36 en RS5).

Hierbij wordt ook bijgedragen aan de maatregelen van de Kaderrichtlijn Marine Strategie en de UN Agenda 2030 Sustainable Develoment Goal 14 leven onder water.

In totaal zijn er voor het rapport interviews gehouden in KIMO gemeenten van vier landen (Denemarken, Nederland, Zweden en Groot Brittannië). De interviews waren gericht op het beschrijven van de omgang met ‘netcuttings’, oftewel kleine stukjes touw en netwerk als restanten van het onderhouden van de netten.

Het resultaat is een verzameling aan goede voorbeelden waaruit vissers en havens inspiratie op kunnen doen. Ook geeft het rapport aanbevelingen voor lokale, nationale en internationale acties om te voorkomen dat afval van netten de zee vervuild. [Nieuwsbericht KIMO 06/05/2020]

Lees meer over het rapport op de website van KIMO Internationaal.

Het volledige rapport is hier te downloaden

Download hier de best-practices gids met een verzameling aan inspirerende ideeën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *