Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Deense RS 200 ‘Susanne N’ zinkt in Noordzee

1 min read

De 'Susanne N - RS 200', 48 GT (MMSI: 220375000) uit Bønnerup, foto via Facebook

Met de hulp van de reddingsboten uit Hvide Sande, Thorsminde en Thyborøn, en een reddingshelikopter, zijn in de nacht van donderdag  op vrijdag 2 Deense vissers gered nadat hun kotter de Susanne N (RS 200) plotseling is gezonken op een positie ten westen van Bovbjerg, Denemarken.

De twee vissers aan boord moesten de houten kotter verlaten nadat deze ineens begon water te maken. De vissers wisten zich te redden door in het reddingsvlot te klimmen. De Deense kustwacht werd om 23.50 uur gealarmeerd.

Enige tijd na het afvuren van noodsignalen, werden de vissers opgemerkt door de reddingshelikopter. Ze zijn aan boord van de helikopter gehesen die ze naar het ziekenhuis in Aalborg heeft gevlogen. Beide vissers maken het goed.

De ‘Susanne M – RS 200’, 48 GT (MMSI: 220375000) uit Bønnerup kapseisde en zonk tot een diepte van 20 meter. De oorzaak van de schipbreuk, die bij rustig weer plaatsvond, is onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *