Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuw EUMOFA rapport over wilde zeebaars

1 min read

Het rapport over de belangrijkste markttrends van wilde zeebaars in Europa

Voor veel kleine vaartuigen in Europa vertegenwoordigt zeebaars meer dan 10% van de aanlandingswaarde, met een piek van 50% in Nederland en 40% in Frankrijk, volgens een nieuw rapport dat maandag is uitgebracht door de Europese Commissie en de European Market Observatory for Fisheries and Aquacultuur (EUMOFA).

Deze vloten, die voornamelijk vissen met staand want en haken en lijnen, zijn winstgevend en kunnen hun vangst tegen hoge prijzen verkopen. De prijs van zeebaars gevangen met haken en lijnen kan op lopen tot 35 € / kg op de Franse markt – de grootste markt voor wilde zeebaars in Europa.

Het rapport belicht de belangrijkste markttrends voor wilde zeebaars in Europa, waaronder de economische afhankelijkheid van de vloten van zeebaars, de impact van de recreatievisserij, evenals de aanzienlijke marktsegmentatie afhankelijk van productiemethoden (in het wild gevangen of gekweekt), de grootte van de vangst en type vistuig. [Nieuwsbericht Europese Commissie 15/06/2020]

Download het rapport van EUMOFA-website:

Commercial and recreational fisheries for wild seabass in the Atlantic

Pêche commerciale et récréative du bar sauvage dans l’Atlantique

Meer informatie

Fact sheet: Seabass – Market trends of one of Europe’s top fish

How is the EU protecting sea bass?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *