Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe voorraad big bags in zeven havens

1 min read

Nieuwe KIMO-Big-Bags zijn begin juni geleverd in de havens van Vlissingen, Stellendam, IJmuiden, Den Helder, Harlingen, Urk en Eemshaven.

Goed nieuws! Nieuwe KIMO-Big-Bags zijn begin juni geleverd in de havens van Vlissingen, Stellendam, IJmuiden, Den Helder, Harlingen, Urk en Eemshaven.

Via het fishing for litter programma helpen de Nederlandse vissers de Noordzee schoonmaken. Bodemvissers krijgen tijdens het vissen afval in hun netten dat eerder door andere zee gebruikers in zee is gedumpt of via rivieren en land in zee is gespoeld.

In het “Fishing for Litter project” nemen de deelnemende vissers dit zwerfvuil mee naar land, waar het wordt ingenomen, afgevoerd, gemonitord en verwerkt. De vissers doen belangeloos mee. Voor de opslag van dit afval op het schip nemen de vissers big-bags mee aan boord.

Bij terugkomst in de haven, plaatsen de vissers de big-bag op de kade vanwaar het door afvalinzamelaars wordt verwijderd en verwerkt. Op deze manier wordt voorkomen, dat steeds hetzelfde vuil door vissers wordt opgevist of op de stranden aanspoelt. [Nieuwsbericht KIMO 26/06/2020] kijk onder een video.

https://vimeo.com/259690717

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *