Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

14 Vissers vermist na aanvaring bij Filipijnen

1 min read

Het Filipijnse visserschip Liberty 5 is na de aanvaring gekapseisd.

De onder Hongkong varend bulkcarrier MV Vienna Wood met bestemming Australië is zondag in aanvaring gekomen met het Filipijnse vissersschip Liberty 5 voor de westkust van de Filipijnen.

Dit hebben autoriteiten in de Filipijnen maandag bekendgemaakt. Het vissersschip is na de aanvaring gekapseisd. De Filipijnse kustwacht is op zoek naar 12 Filipijnse bemanningsleden en twee passagiers aan boord van het vissersschip.

De Filipijnse kustwacht heeft gezegd dat het vrachtschip MV Vienna Wood na middernacht in de vroege ochtenduren van zondag ongeveer 27 km (17 mijl) voor de westkust van de stad Mamburao in de provincie Mindoro ten zuiden van de hoofdstad, Manila, in aanvaring is gekomen met het visserschip Liberty 5. De oorzaak van de aanvaring is nog onduidelijk.

De kapitein van de bulkcarrier riep een paar uur later pas om hulp. Het schip is door de kustwacht naar Batangas begeleid voor onderzoek. Zoekacties werden zondag vanwege slecht weer stopgezet en zijn maandagochtend hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *