Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Damen Maaskant Shipyards Stellendam levert LT 295 Jonge Johannes [video]

2 min read

De Britse vlagkotter LT 295 ‘Jonge Johannes’ Foto: Damen Maaskant Shipyards Stellendam

Damen Maaskant Shipyards Stellendam heeft onlangs de kotter Jonge Johannes opgeleverd aan de gebroeders Rense en Johannes de Boer uit Urk. De Britse vlagkotter LT 295 is een twinrig / flyshooter van het type TF3209.

De LT 295 is reeds het derde schip dat de gebroeders De Boer door Maaskant hebben laten bouwen. In feite gaat de relatie nog verder terug, aangezien Maaskant al meer dan 25 jaar geleden een kotter bouwde voor hun vader.

De werf heeft voor het ontwerp van de LT 295 samengewerkt met Vripack. Het uitgangspunt was om een schip te creëren met een bruto tonnage van minder dan 500 ton dat ook bij een volle belasting een zo natuurlijk mogelijke trim behoudt.

De gebroeders De Boer zochten naar een toekomstbestendig schip dat aan de volgende generatie zou kunnen worden overgedragen. Daar is in dit geval al een beetje een voorschot op genomen met de vernoeming van de kotter naar de jongste zoon van Johannes de Boer. Hoewel de twee broers ook naar enkele buitenlandse werven hebben gekeken, besloten zij uiteindelijk om toch weer met Maaskant in zee te gaan.

“Dit is de Maaskant-kwaliteit waar we aan gewend zijn”, vertelde Rense de Boer. “Collega’s die aan boord zijn komen kijken, beamen dit. Het is een degelijk schip met veel oog voor detail. En als er eens iets mocht zijn wat ons niet helemaal beviel, vond Maaskant wel een manier om het netjes op te lossen. We zijn erg blij met het resultaat.”

Directeur Eric Moerkerk van Damen Maaskant Shipyards Stellendam noemde het feit dat klanten weer terugkomen, het beste bewijs dat je iets goed doet. “We waren bijzonder verheugd om Rense en Johannes met deze opdracht opnieuw bij Maaskant te mogen verwelkomen. In samenwerking met onze leveranciers hebben we een goed functionerend schip afgeleverd dat aan hun eisen voldoet. Onze relatie gaat al meer dan een kwart eeuw terug, en we kijken er naar uit om onze samenwerking in de toekomst voort te zetten.” [Nieuwsbericht Damen – 1 July 2020] Onder een paar video’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *