Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Garnalenkotters zoeken naar vermist meisje in Noordzee bij Ameland

1 min read

Maandagochtend zijn twintig garnalenkotters in alle vroegte gaan zoeken naar het 14-jarige Duitse meisje dat zaterdagavond vermist raakte in de Noordzee bij Ameland.

De zoektocht is een gezamenlijk initiatief van Groningse en Friese garnalenvissers. Johan Rispens, garnalenvisser uit Zoutkamp, legt hier aan RTV Noord uit hoe de zoektocht in zโ€™n werk zal gaan.

Ook de politie heeft maandag op het strand van Ameland de zoektocht naar het vermiste Duitse meisje hervat. Het zoeken langs de kustlijn begon zodra het daglicht werd.

Het meisje wordt sinds zaterdagavond 22.30 uur vermist. Haar vader sloeg alarm nadat hij met twee dochters in zee van de zonsondergang had genoten. Ze waren afgedreven door de sterke stroming.

De vader sloeg alarm toen ze de 14-jarige niet meer zagen. Daarop is een grote zoekactie opgezet, die tot 03.30 uur in de nacht duurde. Zondag werd de hele dag tevergeefs verder gezocht op zee met sonarapparatuur en vanuit de lucht met een helikopter en een vliegtuig van de kustwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *